Vlissingen

Tips voor een weekend in Vlissingen

Een weekend naar Vlissingen, een stad vol met historie gelegen op het Zeeuwse eiland Walcheren. Ooit het centrum van de visserij, handel, scheepvaart en de langste zeeboulevard van Nederland. Ondanks de rauwheid van deze stad, heeft Vlissingen verrassende plekjes. Vanuit Vlissingen bezoek je gemakkelijk de pittoreske dorpjes eromheen, zoals Zoutelande en Domburg. En vergeet natuurlijk de historische stad Middelburg niet. Lees in dit artikel meer over mijn ervaringen met Vlissingen!

Wat te doen in Vlissingen?

Drone Vlissingen

1. Bezoek het muZEEum in Vlissingen

Het leukste uitje van Zeeland is volgens de ANWB het muZEEum. Dit Zeeuws Maritiem Museum mag daarom zeker niet ontbreken in dit artikel. Via thema’s wordt hier de rijke geschiedenis van Vlissingen interactief gepresenteerd en het is voor zowel kinderen als volwassenen een leuk uitje.

2. Loop over de langste boulevard van Nederland

De boulevard van Vlissingen is zo’n twee kilometer lang en daarmee de langste boulevard van Nederland. Hij is verdeeld in drie delen, elk benoemd naar een Zeeuwse zeeheld. De Boulevard De Ruyter begint bij het standbeeld van Michiel de Ruyter, hij wordt in de Gouden Eeuw de redder van het vaderland genoemd. Vanaf de boulevard van Vlissingen kijk je uit op de Westerschelde, één van de drukst bevaren scheepvaartroutes van de wereld.

3. Bezoek het monumentale hofje Zeemanserve

Op zoek naar een oase van rust in de binnenstad van Vlissingen? Wandel dan zeker door het monumentale hofje gelegen in de binnenstad van Vlissingen. Dit hofje, met een nog originele bakstenen toegangspoort komt uit 1643. Het is gebouwd door het stadsbestuur van Vlissingen en bekostigd door Cornelia Quack, waardoor het oorspronkelijk het Cornelia Quack’s hofje heette. Het is gebouwd voor de weduwen van zeelui en vissers. Er waren vroeger 23 huisjes, maar omdat de woningen in 1975 voor bewoning zijn afgekeurd, zijn de kleine huisjes omgebouwd tot 13 grotere woningen.

4. Fiets huren Vlissingen

Mocht je in Vlissingen zijn, of in een dorpje verderop, dan is het zeker een aanrader om lekker met de fiets op pad te gaan! Wij huurden een elektrische bakfiets bij Vlissingen fietsenverhuur en hebben genoten van een lange fietstocht langs verschillende gezellige dorpen. In Zeeland zijn er mooie fietspaden, lekker door de duinen en langs de weilanden. Daarnaast fiets je gemakkelijk van dorp naar dorp. We fietsen langs de boulevard, door de duinen zo naar Zoutelande en ploften hier neer voor een plekje op het terras. Vervolgens fietsen we naar het gezellige Domburg en terug naar Vlissingen.

Tip: Een leuke dag op pad? Maak een overtocht met het fiets- en voetveer naar het idyllische havenplaatsje Breskens, dat aan de overkant van de Westerschelde ligt.

5. Bezoek Domburg 

Het dorpje Domburg vond ik toch wel één van de gezelligere dorpen op het eiland Walcheren. Het is een zeer levendig dorpje met veel horeca en er hangt een gezellige sfeer. In de Romeinse tijd was Domburg een plek om te kuren en in de 20e eeuw kwamen veel kunstenaars naar dit dorpje toe om inspiratie op te doen. Domburg is bekend vanwege zijn gezonde lucht en bijzondere licht. Een heerlijke wandeling vanaf het strand, door de duinen en het bos om vervolgens te eindigen bij een strandtent om daar lekker te borrelen. Aan Domburg grenst een smalle bosstrook met statige huizen. Dit is ooit aangeplant om Domburg te beschermen tegen de felle zeewind. Wil je tips voor meer activiteiten in Domburg? Bekijk dan hier wat te doen in Domburg

Vanuit Vlissingen bezoek je gemakkelijk de pittoreske dorpjes Zoutelande en Domburg

Reismeis.nl
6. Bezoek Middelburg 

Grachten met mooie panden, charmante straatjes en hippe restaurants. Niet voor niets wordt Middelburg soms klein Amsterdam genoemd! Een bezoek aan de historische stad Middelburg is dan ook een aanrader, met veel monumentale en historische gebouwen. In de tijd van de VOC was Middelburg, op Amsterdam na, de belangrijkste stad van Nederland. Er werden veel nieuwe schepen gebouwd om handel te drijven in Azië. Je kunt hier lekker slenteren door de winkelstraten, maar ook ontspannen op één van de vele gezellige terrassen. Elke week is er op donderdag een weekmarkt, maar er worden ook andere markten georganiseerd. Wil je weten wat er binnenkort te doen is in Middelburg, kijk dan hier op de website van Visit Zeeland wat er te doen is in Middelburg.

Overnachten in Vlissingen

Wil je een nachtje blijven slapen in Vlissingen? Dan kun je leuk overnachten bij Boutique Hotel Lupo. Dit mooie hotel ligt op loopafstand van de boulevard en de binnenstad van Vlissingen. Het kleine, gemoedelijke hotel heeft 17 unieke kamers van verschillende grootte, het is erg mooi ingericht en er is nagedacht over elk detail. En een zelf check-in is natuurlijk ook erg handig!

Slapen aan het strand

Wil je op graag aan het strand van Vlissingen overnachten en uitkijken op de grote schepen die langsvaren? Dan is overnachten in één van de luxe suites van Boulevard17 zeker een aanrader! Wij mochten een nachtje komen logeren in een suite dat uitkijkt op het strand en de boulevard. We hebben enorm genoten van ons verblijf! Naast slapen in één van de mooie suites, kun je bij Boulevard 17 en het er voor gelegen zandpaviljoen Pier 7 terecht voor een heerlijke lunch of diner met je voetjes in het zand.

Wil je meer tips voor een weekendje weg in eigen land? Lees dan hier meer tips voor een weekendje weg in Nederland!

Geef een reactie