• Home
  • /
  • Nederland
  • /
  • Een sfeervolle glamping dichtbij het Nationaal Park Weerribben-Wieden
weerribben

Een sfeervolle glamping dichtbij het Nationaal Park Weerribben-Wieden

Ben jij in voor een paar nachtjes kamperen met luxe anno nu? Dan is de mini camping De Houtwal echt iets voor jou! Wij mochten een weekendje komen logeren in een luxe glamping tent van de kleurrijke en gezellige camping De Houtwal in het noorden van Overijssel, en dat was een heerlijk ontspannen weekend. We hebben genoten van de fijne sfeer op de camping, maar ook van het mooie Nationaal Park Weerribben-Wieden en de rest van de omgeving. In dit artikel vertel ik je precies waarom, lees je mee?

Kamperen bij Camping De Houtwal

Kamperen bij Camping De Houtwal is gezellig en leuk! De eigenaren Justin en Yvonne geven je een warm welkom en zorgen ervoor dat iedere campinggast zich hier prettig voelt. Het is de perfecte plek om er tussenuit te gaan met zijn tweeën, met vrienden of met het hele gezin. Er hangt een prettige sfeer op de kleinschalige camping, wat mede mogelijk gemaakt wordt door de drie fluffy alpaca’s Niño, Murphy & Paco. Er is een gezamenlijke campinglounge waar er spelletjes staan, waar je koffie & thee kunt zetten of gebruik kunt maken van de kookgelegenheden. In voor een potje tafeltennis of boogschieten? Stap je liever op een mountainbike of maak je graag een wandeling rondom de camping en de boomgaard? Het kan hier allemaal!

De camping bestaat uit drie velden, naast een aantal vrije kampeerplekken zijn er een aantal glamping tenten opgezet.
De tenten zijn te huren voor twee, maar ook voor vier en zelfs voor vijf personen. Bij aankomst tref je de tent aan met opgemaakte bedden, schone handdoeken en afwasspulletjes. Ook staat er een kleine koelkast en liggen er borden en bestek voor je klaar. Dat noem je nog eens luxe kamperen hè?

Camping De Houtwal

Wil je een avondje ontspannen in de hottub die lekker privé op de camping staat?
Zorg ervoor dat je deze reserveert tegen een meerprijs bij je boeking. Dan wordt de hottub speciaal voor jou ververst, warm gestookt en is hij de hele avond voor jou beschikbaar.

Alpaca's
Bezoek Nationaal Park Weerribben- Wieden

Camping De Houtwal is gelegen aan de rand van het Nationaal Park Weerribben-Wieden. Dit is een prachtig laagveenmoeras gebied wat rond het jaar 1300 door mensenhanden is gevormd om turf te winnen. Nu vind je hier 100m² aan meren, plassen, slootjes, weilanden, rietlanden en moerasbossen. Het is een uitstekende plek om te fietsen of te wandelen. Maar natuurlijk is het nog leuker om dit gebied te verkennen vanaf het water, met bijvoorbeeld een fluisterboot, kayak of sup. Aangezien wij wel van een beetje sportiviteit en avontuur houden, kozen wij voor suppen met twee sups van WeerribbenSUP. Mocht jij ook in zijn voor een beetje avontuur, dan is dit zeker een aanrader!

National Park Weerribben-Wieden

Maar natuurlijk is het nog leuker om dit gebied te verkennen vanaf het water, met bijvoorbeeld een bootje, kayak of sup. Aangezien wij wel van een beetje sportiviteit en avontuur houden, kozen wij voor suppen met twee sups van WeerribbenSUP

Reismeis.nl

Nadat ik heerlijk had geslapen ben ik vroeg opgestaan om rond zonsopgang een wandeling te maken door De Weerribben-Wieden. Ik koos voor een drie kilometer lange wandelroute (rode route) van Staatsbosbeheer ‘Natuurpad Weerribben‘. Deze mooie wandelroute valt deels samen met hetZompies Zoekpad’. Dit is een leuke speurtocht voor kinderen van 6 tot 11 jaar, die beiden vanaf het buitencentrum Weerribben in Ossenzijl starten.

Mocht je verblijven bij Camping De Houtwal of een bezoek brengen aan het mooie NP Weerribben-Wieden. Houd dan rekening met veel muggen in de zomermaanden. Tip: neem muggenspray mee.

Doen in de omgeving

Camping De Houtwal ligt in de buurt van een aantal gezellige, knusse plaatsjes die het bezoeken waard zijn. Het kleine plaatsje Blokzijl is er daar een van. Met goed weer kun je hier plaatsnemen aan één van de terrassen aan het water of slenter lekker door de gezellige straatjes. De meer toeristische trekpleister is Giethoorn, wat op zo’n 15 minuten rijden ligt. Ben je in voor meer avontuur, zowel met kinderen als met volwassenen? Dan is wellicht het Klimbos iets voor jou.

Blokzijl

Mijn bezoek aan de camping De Houtwal is tot stand gekomen middels een samenwerking. In dit artikel heb ik volledig mijn eigen belevenissen en persoonlijke indrukken verwerkt. Mocht je meer beelden willen zien van ons bezoek aan deze regio of andere bestemmingen in Nederland? Neem dan zeker een kijkje op mijn Instagram Reismeis.nl

One Comment

Geef een reactie