• Home
  • /
  • Nederland
  • /
  • Zandvoort aan Zee, een leuk weekend weg in Nederland!
Zandvoort

Zandvoort aan Zee, een leuk weekend weg in Nederland!

Zandvoort aan Zee, een knus, authentiek dorp en een heerlijke badplaats. Niet alleen in de zomer kun je hier lekker vertoeven, wij bezochten Zandvoort in oktober dit jaar en hebben een heerlijk ontspannen weekend gehad. Je vindt er talloze hippe en leuke strandtenten en er zijn meer dan voldoende mogelijkheden om de natuur te ontdekken. Maak een heerlijke strandwandeling, ontdek de Amsterdamse Waterleidingduinen of maak een mooie fietstocht door de duinen richting Haarlem, er is voor ieder wat wils!

Overnachten in Zandvoort

Tijdens ons weekendje weg hebben we twee nachten overnacht bij Boulevard 5, gelegen aan de boulevard en direct aan zee! Prachtige, moderne appartementen met alles wat je nodig hebt voor een ontspannen weekendje weg. Wij sliepen in een appartement met een heerlijk bed, een mooie badkamer (inclusief badjassen, bad en stortdouche) en een stijlvolle inrichting. Je kunt hier een heerlijk uitgebreid ontbijt bestellen, deze wordt in een picknickmand voor de deur neergezet op een zelf gekozen tijdstip. Deze picknickmand zit gevuld met heerlijke versgeperste jus de orange, een flesje champagne, warme broodjes, yoghurt, een gebakje, fruit en een ei.

Eten in Zandvoort

Omdat er tijdens ons verblijf een tweede coronagolf in Nederland was, konden we helaas niet neerploffen bij één van de vele hippe en gezellige strandpaviljoens. Maar eten bestellen bij één van de vele restaurants en dit laten bezorgen of ophalen kan natuurlijk wel! En daardoor was het fijn dat we verbleven in een appartement met een gezellige woonkamer en fijne bank om op te ontspannen. We hebben beide avonden genoten van een diner die we hebben laten bezorgen. Tip: sushi bestellen bij Zizo Lounge!

Naast de talloze strandpaviljoens, kun je uiteraard ook een heerlijk visje halen bij één van de vele viskramen aan de boulevard of op het strand en lekker oppeuzelen op een bankje aan zee.

Wat te doen in Zandvoort

Naast het knusse, gemoedelijk dorp vol met oude huisjes en gezellige winkeltjes, heeft Zandvoort een mooi strand van maar liefst 9 kilometer lang. Op dit strand kun je een heerlijke strandwandeling maken. In de herfst en de winter is het hier heerlijk wandelen met de hond, want honden zijn vanaf 1 oktober tot 15 april de gehele dag welkom op het strand. Wil je liever wat actiefs doen tijdens jouw bezoek aan Zandvoort? Er zijn voldoende erkende surfscholen en andere watersportmogelijkheden zoals kiten, SUPpen of kanoën.

strand van Zandvoort
Fietsen naar Haarlem

Tijdens ons bezoek aan Zandvoort zijn we met de fiets naar Haarlem gefietst. Mocht je overnachten bij Boulevard 5, dan kun je hier ook een fiets huren. We fietsten over het Visscherspad dwars door het Nationaal Park Zuid-Kennemerland. Dit duingebied is prachtig om doorheen te fietsen en in zo’n 30 minuten sta je in hartje Haarlem! Je kunt ook de trein pakken die je in 10 minuten naar Haarlem rijdt. Haarlem is een hele mooie stad om lekker doorheen te struinen.

Amsterdamse Waterleidingduinen

De Amsterdamse Waterleidingduinen liggen dichtbij Zandvoort en hier kun je de grootste groep damherten van Nederland zien en soms zelfs een wild vosje! In mijn andere artikel ‘Een weekend weg in de bollenstreek’ vertel ik meer over dit prachtige natuurgebied en de wandelmogelijkheden.

Hoe kom je in Zandvoort?

Zandvoort is goed met de auto te bereiken, maar mocht je in de zomer Zandvoort willen bezoeken dan raad ik je aan om eventueel met de trein te komen. Er is namelijk een treinstation die op enkele minuten lopen is van de boulevard van Zandvoort en die een rechtstreekse verbinding heeft met onder andere Haarlem of Amsterdam.

Wil je meer tips voor een weekendje weg in eigen land? Bekijk dan eens deze pagina met weekendjes weg in Nederland of kijk voor meer inspiratie op mijn Instagram!

Geef een reactie