Jan Thiel Beach

Twee weken op vakantie naar Curaçao

Dat Curaçao de afgelopen tijd zo populair was, is ook niet zo gek. Want zeg nou eerlijk, wie heeft er geen behoefte aan witte zandstranden, smakelijke cocktails en een warm stralend zonnetje? Gastblogger Lois van reisblog Travander reisde in oktober naar Curaçao voor een welverdiende vakantie. In dit blogartikel deelt zij de leukste tips voor een fijne vakantie op Curaçao!

Waar te verblijven?

Op het eiland vind je prachtige plekken om te verblijven. Zo zijn er accommodaties weg van de drukte of juist accommodaties dichtbij de populaire stranden. Onder Nederlanders zijn vooral de plekken Mambo Beach en Jan Thiel in trek als verblijfslocatie. Je vindt er mooie resorts en luxe hotels, maar ook kleurrijke appartementen. Wij verbleven zelf op Mambo Beach en deze plek raden wij je ook zeker aan. Mambo Beach is centraal gelegen op het eiland, heeft een prachtig strand en er zijn heerlijke hotspots te vinden.

Mambo Beach

Wat te doen op Curaçao?

Veel mensen denken dat Curaçao niet meer is dan een tropisch eiland waar je komt om te relaxen. Voor een deel hebben ze zeker gelijk, Curaçao is ook een heerlijke plek om gewoonweg te genieten en niet veel uit voeren. Maar ze hebben ook zeker ongelijk, op het eiland valt namelijk zoveel te beleven.

Het is dan ook aan te raden om tijdens je verblijf op Curaçao een auto te huren. Zonder een auto zit je namelijk vast aan je locatie op het eiland. Op zich geen probleem als je er niet graag op uit trekt. Met een huurauto kan je het eiland gaan ontdekken. Precies waar wij van houden. Trek er meerdere dagen voor uit om de mooiste stranden te bezoeken en naar toffe restaurants te rijden. Het hebben van een auto is daarnaast ook ideaal om boodschappen mee te doen wanneer je in een appartement verblijft.

Naast het ontdekken van de mooiste stranden biedt Curaçao ongelofelijk veel activiteiten. Zo hebben wij op Curaçao eindelijk ons duikbrevet gehaald. Wat een fantastische ervaring was dat. Wist je dat Curaçao één van de mooiste snorkel- en duiklocaties ter wereld is? Mocht je niet willen of durven duiken dan is snorkelen een must-do. Rondom het eiland vind je prachtige plekken om te snorkelen. Bijvoorbeeld tussen de zeeschildpadden bij Playa Grandi of boven een scheepswrak bij Tugboat.

De activiteit dat je niet mag overslaan is een bezoek aan Klein Curaçao. ’s Ochtends vroeg vertrek je vanaf het Spaanse Water met de boot naar Klein Curaçao. Er zijn verschillende touroperators die deze activiteit aanbieden, maar het voornaamste verschil zit in hem in het type boot en de faciliteiten op het eiland. Persoonlijk gaven wij de voorkeur aan een lekkere beachclub op het eiland, de twee opties zijn dan Mermaid Boattrips en Miss Ann Boattrips. Een dag op Klein Curaçao gaat gepaard met ultiem genieten op het witte zandstrand, een bezoekje aan de vervallen vuurtoren en de scheepswrakken, zwemmen tussen kleurrijke vissen en zeeschildpadden.

Klein Curacao

Ontdek de mooiste stranden

Er zijn zoveel mooie stranden te ontdekken op Curaçao, dus de volgende keer als ik weer op dit fijne eiland ben gaat de zoektocht verder. Maar mijn absolute favoriete stranden zijn Cas Abao, Playa Porto Marie en Karakter.

Cas Abao is niet alleen onder toeristen een geliefde plek, ook de locals komen er graag. Het is één van de grootste stranden op Curaçao. Je vindt er ligbedden, parasols, een bar en wat winkeltjes.

Playa Porto Marie staat bekend als strand waar er varkens in zee zwemmen. Onwijs leuk natuurlijk, maar verwacht geen kleine schattige biggetjes. Er zijn twee dikke en goed behaarde varkens die zo en nu en dan een kijkje komen nemen op het strand. De grootste kans om ze te spotten is tegen het einde van de dag. Verder is Porto Marie een prachtig, wel betaald, strand waar je heerlijk de dag kan spenderen. Vergeet je snorkels niet!

Karakter is een beachclub met een prachtige infinity pool, heel goed restaurant en een verhoogd stenen plateau aan zee. Het water is hier ongelofelijk helder en zó blauw. Dit is bij uitstek mijn favoriete plek op het eiland.

Top 5 hotspots op Curaçao

Tijdens onze vakantie hebben we heerlijk gegeten bij kleine lokale eetgelegenheden, maar ook bij luxe restaurants. Uit eten gaan op Curaçao is niet goedkoop, vandaar dat ook veel mensen verblijven in appartementen. Maar er zijn een aantal hotspots op het eiland die echt niet mag missen.

  1. Fort Nassau

Dit oude fort is gelegen op een berg vanwaar je uitkijkt over het eiland en de hoofdstad Willemstad. Dit restaurant is een unieke plek om uit eten te gaan en zeker aan te bevelen. De keuken is internationaal en heel goed. Wij kwamen hier net voor zonsondergang. We werden getrakteerd op een prachtige kleuren en zagen de avond over het eiland vallen.

  1. De Visserij

Als je van vis houdt is dit de plek waar je moet zijn. Zowel locals als toeristen komen hier van vrijdag tot maandag om de meest verse vis te eten. Het is een gemoedelijke plek aan het water. Mijn tip: de tonijn shashimi!

De Visserij Curacoa

  1. Mosa

Luxe en modern uiteten doe je bij Mosa in het kleurrijke Pietermaai. Het concept is hier gebaseerd op shared dining en laat dat nou precies goed uitkomen met al dat lekkers op de kaart. Een fles wijn erbij, rustige muziek op de achtergrond en het is hier 100% genieten.

  1. De Gouverneur

Een prachtige plek in Otrobanda is het restaurant en café De Gouverneur. Het roodgekleurde koloniale gebouw is prachtig gelegen aan het water met fantastisch uitzicht op de handelskade. Het is de ideale plek om een koffietje te doen, maar ook om uitgebreid te dineren vanavond.

  1. De Heeren @ Sea

Waar je voorheen het populaire restaurant van Scuba Lodge vond, vind je nu het steakrestaurant De Heeren @ Sea. Hier eet je met je voetjes in het zand en hoor je de golven tegen de kade aanklotsen. Dit was de plek waar wij onze laatste avond doorbrachten.

Vakantie op Curaçao ten tijden van het coronavirus

Ook Curaçao is getroffen door het coronavirus. Waar normaal 40.000 toeristen per maand het eiland bezochten waren dat er in oktober nog geen 20.000 toeristen. Een groot voordeel hiervan is dat de toeristische plekken nu niet druk bezocht zijn, zo hadden wij veel plekken vrijwel voor onszelf. Maar voor de locals is het natuurlijk een zware tijd. Voor de huidige maatregelen op het eiland is het aan te beleven om op de regeringswebsite van Curaçao te kijken. De maatregelen en reisadviezen veranderen namelijk continue.

Jan Thiel Beach

Wanneer je meer te weten wil komen over de leukste snorkellocaties of waarom leren duiken op Curaçao zo fantastisch is, neem dan vooral een kijkje op de reisblog van Travander. Lees hier meer over reizen naar Curaçao.

 

Geef een reactie