balloonflight Mexico

Mexico Stad, de beste tips voor deze wereldstad

Mexico Stad is een enorme stad met meer dan 20 miljoen inwoners. Mexico Stad wordt door mensen vaak geassocieerd met criminaliteit, onveiligheid en chaos. Maar als je verder durft te kijken en te ontdekken, dan zal je net als ons ervaren dat er zoveel meer is in deze grote wereldstad. Mooie gebouwen, hippe restaurants, groene parken en mooie wijken met een fijne sfeer. In dit artikel deel ik je mijn tips voor Mexico-Stad!

Verblijf in de wijken Roma North, La Condesa of Coyoacán

De wijken La Roma, La Condesa en Coyoacán zijn de hippe, veilige wijken van Mexico-Stad. Deze wijken zijn schoon en je vindt hier vele gezellige restaurantjes, koffietentjes en kleurrijke street art. Dit zijn dan ook de wijken waar je het beste kunt verblijven tijdens jouw bezoek aan de stad. Wij verbleven zelf aan de rand van de wijk Juarez en de rand Roma North. In Juarez vindt je Zona Rosa, wat een homo vriendelijk district kent met vele clubs en een actief nachtleven. Volgens een aantal lokale mensen die we tegen kwamen, is dit een leuk gedeelte om uit te gaan.

Bezoek de wijk Coyoacán en het Frida Kahlo Museum

Frida Kahlo is geboren in 1907 in de wijk Coyoacán in Mexico-Stad. Zij kreeg op vroege leeftijd polio en raakte op haar 18e betrokken bij een groot verkeersongeluk. De eerste jaren van haar herstel bracht Frida in bed door, waar ze middels een spiegel boven haar bed begon met het schilderen van haar zelfportretten. Enkele jaren later trouwde zij met Diego Rivera, een toen al bekende schilder. Zij werd in eerste instantie gezien als de vrouw van, pas jaren later krijgt Frida haar eigen tentoonstelling. Frida was in haar leven veel ziek en had een zwaar, bewogen leven. Frida stierf op 47-jarige leeftijd.

Tijdens haar leven is Frida zich nooit bewust geweest van de impact die zij na haar dood zou krijgen. Zij is beroemd om haar intieme zelfportretten, waarbij ze haar identiteit en gevoel overbrengt. Frida Kahlo was een excentrieke vrouw en haar tijd ver vooruit in het conservatieve Mexico. Hierdoor is Frida een inspiratiebron voor velen en wordt zij gezien als een voorbeeld van feminisme en emancipatie.

de wijk Coyoacán
De wijk Coyoacán

Als je in Mexico-Stad bent, dan kan een bezoek aan het Frida Kahlo museum niet ontbreken. Het museum is gevestigd in het huis waar zij is geboren, la Casa Azul. Mocht je naar het museum van Frida Kahlo willen, koop je tickets dan vooraf om zeker van je bezoek te zijn.

De wijk Coyoacán is een erg mooie romantische wijk in Mexico-Stad, waar je heerlijk kunt ronddwalen door de brede straten en langs de mooie kleurrijke gevels. Je vindt er een kleurrijke markt Mercado de Coyoacán. Ook kun je de fijne sfeer ervaren op het centrale plein van Coyoacán, Plaza Hidalgo. Wij hebben een aantal uren rondgewandeld in deze fijne wijk en konden er geen genoeg van krijgen.

Teotihuacan met een ballonvlucht

Teotihuacan lijkt op een stad van de Maya’s, maar dit is het niet. Wie Teotihuacan heeft gebouwd is tot op de dag van vandaag nog grotendeels een mysterie. Wat wel duidelijk is, is dat het een enorm groot imperium moet zijn geweest met zeer grote invloeden tot ver buiten de stad. De Azteken vestigden zich in Teotihuacan en gaven de naam Teotihuacan, wat ‘het huis van de Goden’ betekent. De stad beschikt over grote bouwwerken, de bekendste piramides zijn de Piramide van de Zon en de Piramide van de Maan. De stad kende rond het jaar 500 zo’n 200.000 inwoners. Rond 650 werd de stad verwoest en rond 750 was de stad verlaten, het is nog altijd een mysterie wat hiervan de oorzaken zijn geweest.

Wij maakten een ballonvlucht boven Teotihuacan. Het is zeker niet goedkoop, maar het was een magische ervaring die ik zeker kan aanraden! Wij boekten onze ballonvlucht bij Volar and Globo en kozen ervoor om dit inclusief vervoer te doen. Zo werden we opgehaald bij ons verblijf in Mexico-Stad en werden we ook weer teruggebracht, nadat we de ballonvlucht hadden gemaakt en we de ruïnes uiteraard ook lopend hebben bezocht.

Teotihuacan Mexico-Stad
Ballonvlucht boven Teotihuacan
Bezoek het Paleis voor Schone kunsten en het Zócalo

Het Palacio de Bellas Artes, oftewel het Paleis voor Schone Kunsten bevindt zich in het historische centrum en is het grooste opera- en concertgebouw van de stad. Je kunt er kunst zien, maar er vinden ook voorstellingen plaats met klassieke muziek, ballet en volksmuziek. Het is een prachtig gebouw om te zien. Een aanrader is om in een klein kwartiertje te wandelen tot je aankomt bij het Zócalo, ook wel de Plaza de la Constitución. Dit is het grote centrale plein van de stad, met de grote kathedraal Metropolitana en het Nationaal Paleis. Het is het plein waar er vele festiviteiten plaatsvinden en je kijkt hier werkelijk je ogen uit.

De naam Zócalo kom je in Mexicaanse steden meer tegen. Het is het centrale plein in een stad, waar je meestal winkels, een kerk of kathedraal en andere gebouwen aantreft.

Paleis voor schone kunsten Mexico-Stad
Paleis voor Schone kunsten

Tip: Mocht je het Paleis voor Schone kunsten van bovenaf willen bekijken, dan kun je bij de winkel Sears Centro naar de 8e etage gaan en hier op het dakterras plaats nemen voor een hapje of drankje

Beste reistijd Mexico stad

Doordat Mexico stad op 2250 meter hoogte gelegen is, is het er nooit warmer dan 25 graden en kan het in de nacht flink afkoelen. Het hele jaar door heeft de stad een aangename temperatuur. De beste reismaanden zijn tussen november en mei, omdat dit het droge seizoen betreft. Van juni tot oktober is het regenseizoen.

Tip: neem ook warmere kleding mee naar Mexico stad, doordat de stad hoog is gelegen kan het vooral v00r- en na zonsondergang erg fris worden.

Vervoer in Mexico-Stad

Als je naar Mexico-Stad gaat, zet dan zeker Uber op je telefoon. Uber is een veilige manier om van A naar B te komen en het is ook nog eens goedkoop. Op veel plekken is er Wi-Fi beschikbaar in de stad. Wij kochten bij de OXXO store een simkaart van Telcel en hierdoor hadden wij internet beschikbaar tijdens onze reis door Mexico.

Mexico-Stad

Wil je meer lezen over reizen naar verre bestemmingen? Bekijk dan hier mijn andere reisartikelen en voor meer beeldmateriaal ben ik te volgen op Instagram Reismeis.nl

2 Comments

Geef een reactie