• Home
  • /
  • Spanje
  • /
  • De beste tips voor een stedentrip Valencia
Valencia binnenstad

De beste tips voor een stedentrip Valencia

Mocht je op zoek zijn naar een leuke en zonnige stedentrip bestemming, dan is Valencia een perfecte keuze. Valencia is een levendige stad met prachtige oude gevels en gebouwen, heerlijk Spaans eten, de futuristische stad van de kunsten en wetenschappen en een heerlijk strand. In dit artikel deel ik je mijn tips voor deze leuke stad!

Het oude historische centrum van Valencia

Valencia is een prachtige stad, vol met kleurrijke gevels, oude historische gebouwen en pleinen. Je kunt heerlijk door de historische binnenstad struinen. Aan het grote Plaza de la Reina in het centrum vind je de mooie oude Kathedraal die je voor een paar euro kunt bezoeken. De kathedraal is gebouwd tussen 1262 en 1355. Naast de eeuwenoude kathedraal staat een klokkentoren, El Micalet. Deze klokkentoren met 207 traptreden kun je beklimmen en vanuit hier heb je een fantastisch uitzicht over de stad. Het plein Plaza de la Virgin is een levendig plein vol met terrassen en gezelligheid.

Valencia historische binnenstad
Historisch centrum Valencia
Restaurant tips Valencia

Er zijn talloze leuke restaurantjes in Valencia te vinden, want Spanje heeft nou eenmaal een gezellige eetcultuur. Houd er dan ook rekening mee dat de Spanjaarden later in de avond gaan eten en sommige restaurants pas rond half negen in de avond open gaan. In het oude historische centrum van Valencia en de levendige historische wijk Barrio del Carmen zijn veel terrassen te vinden. Hier zijn verschillende gezellige pleintjes en smalle knusse straatjes.

Wat ik je zeker kan aanraden, is om te gaan eten bij Voltereta. Wij hebben zowel bij Voltereta Manhatten als bij Voltoreta Bali gegeten en beiden restaurants zijn waanzinnig. Je kunt er heerlijke (betaalbare) kleine hapjes bestellen, waardoor je van alles samen kunt delen. De inrichting van de restaurants zijn volledig in stijl ingericht en over elk detail is nagedacht.

Voltereta Bali
Voltereta Bali

Let op: reserveer op tijd via de website, bij voorkeur enkele weken van te voren.
De restaurants van Voltereta zijn vaak volgeboekt

Ben je op zoek naar een lekker ontbijt-, lunch-, koffiezaakje of een plek waar je een heerlijk stuk gebak kan eten, ga dan zeker naar Dulche de Leche. Een populair tentje is het wel, maar dat is niet voor niets. Je kunt hier je hart ophalen met een walhalla aan lekkers! Dulche de Leche heeft meerdere locaties. De leukste locatie vind ik in de hippe wijk Rufaza. Adres: Carrer del Pintor Gisbert, 2, 46006 València, Spanje.

Dulche de Leche Valencia
Dulche de Leche
Bezoek het strand van Valencia

Valencia is een stad die gelegen is aan de kust, dit leent zich perfect voor een dagje ontspannen op het strand. Wij fietsen in zo’n twintig minuten van het centrum naar het strand van Valencia toe. Als je vanuit de stad naar het strand gaat, kom je als eerste bij de haven van Valencia en het strand Las Arenas. Dit is verreweg het drukst bezochte strand, omdat het het dichtst bij de stad gelegen is. Het noordelijkste kustgedeelte Patacona vond ik verreweg het leukste strand van Valencia en zou ik aanraden om naar toe te gaan. Het strand is hier niet mega druk, er hangt een ontspannen sfeer en er zijn leuke eettentjes te vinden, waaronder La Mas Bonita. Wij huurden voor enkele euro’s een bedje van La Mas Bonita en konden vanaf het bedje eten en drinken bestellen.

Strand Valencia

Het laatste kustgedeelte Patacona vond ik verreweg het leukste strand van Valencia en zou ik aanraden om naar toe te gaan. Het strand is hier niet mega druk, er hangt een ontspannen sfeer en er zijn leuke eettentjes te vinden

reismeis.nl
Fiets huren Valencia

De stad Valencia is perfect om op de fiets te ontdekken. Zo kun je bijvoorbeeld heerlijk fietsen door het Turia park en met een kleine 20 minuten fietsen sta je op het strand van Valencia! Wij ontdekten de stad op de stevige fietsen van Verrassend Valencia. Naast het verhuren van fietsen, kun je bij hen ook leuke tours boeken en staat hun website bomvol met leuke tips voor Valencia!

Verrassend Valencia fietsen
Bezoek de overdekte markthal Mercado Central

Mercado Central is een overdekte markthal gelegen in het oude centrum van Valencia. Het is één van de grootste overdekte markten van Europa met een oppervlakte van meer dan 8.000 vierkante meter en meer dan 900 kraampjes, vol met lokale producten zoals verse groenten, fruit, vlees, kaas, vis en nog veel meer. Er komen toeristen op de markt af, maar het is ook de plek waar locals hun versproducten halen. De markt in dit gebouw is er al sinds 1928 en het gebouw is prachtig gemaakt van glas, ijzer en keramiek.

Mercado Central
Mercado Central

Als je de Mercado Central wil bezoeken, let er dan op dat de markt om 15:oou sluit en dat de meeste kraampjes vaak om 14/14.30u al beginnen met opruimen.

Bezoek het Turia park

Valencia heeft een enorm park, dat van West naar Oost langs de stad loopt en maar liefst 9 kilometer lang is. Dit is het welbekende Turia park. Het Turia park was tot 1957 nog een rivier. Nadat de rivier vele malen was overstroomd en er op 15 oktober 1957 ook veel slachtoffers vielen, is er besloten om de rivier om te leggen en ontstond er een drooggelegde rivierbedding. Het Turia park is veelzijdig en is vol met recreatie mogelijkheden. Je ziet er o.a. sportvelden, speeltuinen, bruggen, terrassen en ook de Stad van de Kunst en Wetenschap. Je kunt er natuurlijk heerlijk wandelen, maar gezien de lengte van het park is het een dikke aanrader om door het park te fietsen op de speciaal aangelegde fietspaden.

Bezoek de Stad van Kunst en Wetenschap

De Stad van de Kunst en Wetenschap, oftewel Ciudad de las Artes y las Ciencias, is ontworpen door Santiago Calatrava, een Spaanse architect. Het bestaat uit zes bijzondere, futuristische gebouwen die heel indrukwekkend zijn. Een gratis toegankelijk gebouw is L’Umbrancle, dit is een hele grote tuin van meer dan 17000m2 waar je doorheen kunt wandelen.

 L’Umbrancle Valencia
L’Umbrancle

Een ander gebouw is Het Wetenschapsmuseum, Museo de las Ciencias. Het Wetenschapsmuseum biedt verschillende tentoonstellingen over wetenschap en technologie, in interactieve vorm. Op de benedenverdieping vindt je openbare toiletten, een restaurant en een gratis toegankelijke tijdelijke tentoonstelling. Voor het andere gedeelte dien je een toegangskaartje te kopen.

Verder zijn het Operagebouw Palau de les Arts Reina Sofia, de 3D-IMAX bioscoop L’Hemisferic en het grootste aquarium van Europa Oceanogràfic, gebouwen die deel uitmaken van deze futuristische stad. Je zult voor allen toegangskaartjes moeten aanschaffen, die je apart of in een combinatie ticket kunt kopen.

Het Wetenschapsmuseum, Museo de las Ciencias
Het Wetenschapsmuseum, Museo de las Ciencias

Wil je meer beelden zien van Valencia of andere reisinspiratie op doen? Volg Reismeis.nl dan op Instagram!

3 Comments

Geef een reactie