Wonen en werken in Barcelona!

Hoe is het om te wonen in het buitenland in tijden van Corona? Brigitte komt uit Nederland en woont sinds 2017 in de bruisende stad Barcelona in Spanje. In een digitaal interview gaf zij antwoorden op mijn vragen over het wonen in Barcelona en geeft zij insight tips voor deze zonnige citytrip bestemming! Lees je mee?

Wie ben je, waar kom je vandaan en sinds wanneer woon je in Barcelona?

Hoi! Ik ben Brigitte, geboren en getogen in Nederland maar momenteel gevestigd in het zonnige Spanje. Ik ben opgegroeid in de omgeving van Haarlem, tijdens mijn studententijd heb ik ook in Amsterdam gewoond. Toen ik op mijn 16e met vrienden in Lloret de Mar op vakantie was ben ik één dagje naar Barcelona gegaan. Ik was meteen verliefd! Toen ik ging studeren in Amsterdam kwam ik erachter dat het mogelijk was om tijdens je studie naar het buitenland te gaan om daar te studeren. En toen dacht ik direct opnieuw aan Barcelona! Ik was er toen nog niet helemaal klaar voor en heb nog even gewacht, zo koos ik ervoor om als minor Spaans te studeren in mijn derde jaar van mijn opleiding. Ik besloot vervolgens om in September 2017 een extra semester aan mijn studie te plakken en toch op Erasmus exchange naar Barcelona te gaan. Het duurde maar een paar dagen en toen wist ik al dat ik hier wilde blijven.

Live in Barcelona
Hoe ziet jouw dagelijks leven er normaal uit?

Toen ik hier kwam heb ik vijf maanden mijn studie vervolgd en ben ik freelance verder gegaan met social media management. Daarnaast studeerde ik nog een beetje Spaans maar ik was vooral bezig met reizen. Ik september 2018 begon ik mijn master aan de universiteit UPF. Toen ik in juni 2018 afstudeerde ben ik gaan werken voor mijn eigen bedrijf, een startup in Barcelona (Community Manager) en een digital marketing agency in New York (account strategist). Ik werkte rustig zo’n 60 uur per week, maar genoot van mijn werk omdat ik heerlijk in het zonnige Barcelona vanaf het zwembad werkte. Na een tijdje had ik het een beetje gehad met de overlading social media en ook het onrustige freelancer bestaan. Na een half jaar freelancen ben ik overgestapt naar een voltijdbaan bij Teleperformance Spanje en werk ik voor Google Ads. Het leuke is dat ik in een Benelux team werk en de hele dag in gesprek ben met Nederlandse en Vlaamse klanten. Ik heb leuke collega’s afkomstig zijn uit zo’n beetje alle andere Europese landen. In mijn vrije tijd ga ik graag sporten en doe ik leuke dingen met vriendinnen. In de weekenden ben ik vaak met mijn vriend en vrienden van de familie van hem. We maken dan leuke tripjes in- en rond Barcelona of ik ben te vinden aan het zwembad of op het strand!

Hoe is de situatie met de Corona crisis?

In Spanje zijn we vrij zwaar getroffen, dus het was zeker even wennen. Ik was op 7 maart een weekend in Nederland en nog geen week later ging het land in lockdown. Het ging heel snel allemaal en was een vrij bizarre situatie. Wij zijn vrijwel meteen overgegaan op werken vanuit huis, mijn werk ging door en was ook nog eens heel druk!

In de eerste zeven weken mochten we alleen het huis uit om naar de supermarkt, de dokter of de apotheek te gaan. Dit moest je alleen doen. Je moest een ingevuld formulier mee voor het geval de politie je staande hield, je moest je kunnen verklaren wat je op straat deed. Geen pretje natuurlijk, maar wel heel begrijpelijk met zoveel Corona gevallen hier. Nu in Spanje is er overgegaan op een vier fasen stelsel om de lockdown af te bouwen.

Waarom zouden we Barcelona moeten bezoeken?

Barcelona is zo’n leuke stad en dat is waarschijnlijk ook de reden dat het zo onwijs populair is. Er zijn veel dingen om op te noemen, maar ik denk vooral dat het heel prettig is dat deze zonnige stad aan zee ligt. Behalve een hoop mooie cultuur en leuke plekken om te bezichtigen kun je hier ook heerlijk een dag aan het strand liggen en leuke strandfeesten bezoeken.

Heb je nog leuke insight tips voor Barcelona?

De meest speciale en onbekende plekjes van Barcelona zijn:

  • Hospital Sant Pau. Dit is een heel mooi oud ziekenhuis en is roze van binnen.
  • Casa Vicens, dit zomerhuis van Gaudi wordt vaak vergeten maar is heel leuk om te bezoeken!
  • Dagtripje naar de Costa Brava en dan vooral gaan naar Calella de Palafrugell. Dit stadje aan de zee is echt onwijs schattig en heel leuk om te bezoeken!
  • Er is een kerkje vlakbij Jaume I metro, op Plaza de sant just en hier kun je op bepaalde tijdstippen het dakterras op van de kerk. Hier heb je een heel mooi uitzicht over de stad.
  • Ook de rooftop van de Barcelona kathedraal is de moeite waard en wordt vaak vergeten! Deze is tot 10 uur ‘s ochtends gratis als ik me niet vergis.
  • Park Guell kun je het beste bezoeken vroeg in de ochtend en dit is gratis tot 08:00. Als je na 8u naar binnen wilt heb je een kaartje nodig. Deze zijn vaak uitverkocht dus boek op tijd.
  • Waarschijnlijk bekend onder de meeste toeristen maar nog steeds mijn favoriete plek in de stad: Bunkers del Carmel. Ik zit hier het liefst vlak voor zonsondergang met een fles wijn en wat lekkere hapjes. Ik kijk dan hoe de zon ondergaat met het uitzicht over de stad en de zee. Dit is vaak helemaal vol met mensen maar juist dat maakt het zo onwijs gezellig en sfeervol!
  • Ga op pinchos toer in Carrer de Blai. Deze straat zit vol met pinchos barretjes. Pinchos zijn allemaal kleine hapjes. Het is in Spanje gebruikelijk om vroeg te beginnen met borrelen en na een paar hapjes door te gaan naar de volgende bar. Eigenlijk een soort Spaanse kroegentocht maar dan met lekkere hapjes en sangria of wijn.
  • Bij Ayre Hotel Rosselon kun je leuk een drankje drinken op de rooftop met uitzicht op de Sagrada Familia, ook leuk voor een foto!

Volg jij reismeis.nl al op Instagram?

Barcelona

Geef een reactie