Whenyoufinallygetthere

Een wereldreis maken in corona tijd, hoe is dat?

In de huidige corona tijd een sabbatical nemen? Voor Ana en Raymond is dit hun huidige leven! Dit leuke stel dertigers reizen sinds september 2020 de wereld over en in dit interview nemen zij jou graag even mee in hun wereldreis! Lees je mee?

Wie zijn jullie en hoe ziet jullie reis er tot op heden uit?

Wij zijn Ana, 33 jaar en Raymond, 35 jaar en sinds september 2020 zijn wij op wereldreis. We hebben dit anderhalf jaar geleden besloten en zijn vanaf dit moment gaan sparen. We hebben onze banen als jeugdbeschermer en gezinscoach opgezegd om met alle vrijheid en rust te genieten van de reis.
Onze eerste bestemming was Santorini. Wat een knallende bestemming om mee te beginnen! Vervolgens zijn we met de ferry naar de andere eilanden Milos, Paros en Mykonos geweest. Van alle eilanden heeft Milos ons hart veroverd, een fantastisch eiland! Na drie weken eilandhoppen in Griekenland zijn we naar Mexico stad gegaan, dit is zo’n gave en verrassende stad. Mijn verwachtingen zijn overtroffen hoe tof het daar is. Na Mexico stad hebben we een roadtrip gedaan door Yucatan en halverwege november zijn we naar Colombia gegaan waar we ruim een maand rond hebben gereisd. De Colombianen zijn by far de aardigste mensen ooit! In Colombia hebben we twee Nederlandse wereldzeilers ontmoet en zij hebben ons toen uitgenodigd om mee te zeilen naar de San Blas eilanden. Een aanbod die we natuurlijk niet konden weerstaan! Na maar liefst 36 uur varen kwamen aan in een paradijselijke omgeving.
Omdat de maatregelen op het vaste land van Panama zo beperkend zijn, hebben we toen besloten om na de San Blas eilanden door te reizen naar Costa Rica. We kregen op de kustplaats in Costa Rica, Santa Teresa het idee om naar Hawaii te gaan en hebben besloten om van tevoren een roadtrip te maken door Californië. Hawaii accepteert alleen een PCR test uit Amerika dus die test moeten we hier doen. Waar we na Hawaii heen gaan? Miami, Azoren, Ibiza en roadtrip naar Portugal vanuit Nederland.

Whenyoufinallygetthere
Was dit het oorspronkelijke plan of hebben jullie jullie plan aangepast
door Covid-19?

We hebben ons hele plan aangepast. Ons oorspronkelijke plan was om onze reis te starten in Seoul, Japan en Taiwan. We waren van plan om door te reizen naar de Filippijnen, Borneo, Bali, Australië, Frans Polynesië, Nieuw Zeeland, Thailand en Myanmar. Momenteel komt niemand met een toeristisch visum binnen en kijken we vooral kort van te voren welke landen open zijn om vrij te kunnen reizen.

Het is mogelijk om tijdens deze tijden te reizen. Is het anders? Ja, het is zeker anders, maar het heeft ook absoluut zijn schoonheid. Het is behoorlijk uniek en wij zijn zo blij en dankbaar dat we het hebben doorgezet. Adventure of a lifetime!

Jullie zijn in Costa Rica geweest, welke plekken hebben jullie daar
bezocht?

Onze reis in Costa Rica begon in Arenal, Monteverde, Santa Teresa, Jaco, Manuel Antonio, Uvita, Tortuguero en Corcovado. Vervolgens hebben we een jeep gehuurd bij Nomad America en hebben we met de Jeep een andere deel van Costa Rica bezocht, namelijk Rio Celeste, Tamarindo, Ostional en Samara. Het was een bijzonder avontuur om met een tent op je jeep (wild) te kamperen! In Santa Teresa verbleven we twee weken om tot rust te komen, lekker te surfen, aan mijn blog te werken en te lezen.

Reizen door Mexico met Corona

Mexico was erg makkelijk te bereizen. Het is interessant dat Mexico één van
de weinige landen is die nooit dicht is gegaan. Ze nemen corona wel serieus.
Op sommige plekken hebben ze onze auto gedesinfecteerd met een spray en we hebben ook meegemaakt dat ze geld hebben gedesinfecteerd. Je moet op de meeste plekken een mondkapje dragen. Sommige bezienswaardigheden zoals musea zijn dicht. Je kunt de gezichten van de mensen minder goed zien door de mondkapjes, je moet soms een test afnemen met bijkomende kosten en je moet rekening houden dat het openbaar vervoer niet altijd rijdt.

Maar er zijn ook positieve kanten aan het reizen tijdens Corona. Er is bijvoorbeeld minder toerisme en de mooie plekken heb je meer voor jezelf.
Het is behoorlijk uniek om een wereldwonder als Chitzen Itza met weinig
mensen te kunnen bezichtigen. Het was heerlijk om door Santorini te lopen en alle foto’s te kunnen maken zonder drukte. Gezien het tijdelijk is, genoten we hier extra van! We merkten ook dat we meer kortingen kregen of upgrades in hotels. Iedereen is op reis oprecht geïnteresseerd en mensen nemen ook de tijd voor ons om met ons te praten. Daarnaast zit er meer avontuur in onze reis, omdat we soms ineens alle plannen moeten omgooien.

Route Colombia

In Colombia hebben we de volgende plekken bezocht: Bogota, Salento/ Cocora Valley, Medellin, Guatape, Minca, Tayrona, Palomino en Cartagena.
Colombia heeft écht alles: strand, bergen, woestijn, stad, schattige dorpjes,
wijngaarden, koffieplantages en jungle!

Wat is tot nu toe de mooiste plek die jullie hebben gezien?

Voor mij (Ana) was de aankomst op één van de San Blas eilanden genaamd Coco Bandero Cays. Het zag er zo paradijselijk uit met de witte stranden, palmbomen en het heldere water. Het leek alsof ik in een poster zat.

Voor Raymond is de mooiste beleving dat hij op een paard reed in de Cocora Valley in Colombia. Dit is een groen, bergachtig gebied met de hoogste palmbomen ter wereld!

Hoe vinden jullie het om langere tijd op reis te zijn en hebben jullie nog tips voor anderen die deze droom ook hebben?

Als je ook droomt om een wereldreis te gaan doen zeg ik: MAKE IT HAPPEN! Plan en visualiseer jouw reis zodat het gaat leven. We vinden het heerlijk om voor een langere tijd op reis te zijn. Het is voor ons de eerste keer dat we zo lang op pad zijn. Een maand geleden waren we toe aan rust en zijn toen twee weken naar onze favoriete kustplek in Costa Rica gegaan om die rust te vinden in Santa Teresa.
We kregen in Santa Teresa het idee om naar Hawaii te gaan en hebben
besloten om van tevoren een roadtrip te maken door Californië. Hawaii
accepteert alleen een PCR test uit Amerika dus die test moeten we hier
doen. Waar we na Hawaii heen gaan? Miami, Azoren, Ibiza en roadtrip naar Portugal vanuit Nederland.

Sparen voor een wereldreis

Kijk voor jezelf op welke manieren jij kunt sparen om tot je doel te komen, bijvoorbeeld het verkopen of verhuren van je huis, tijdelijk wonen in een anti-kraak, bij je ouders intrekken of kleding en spullen verkopen op marktplaats. Het extra sparen zit voornamelijk in de kleine dingen zoals minder koffie buiten de deur halen en aanbiedingen in de gaten houden. Vervolgens kan je ook altijd tijdens je reis keuzes maken om minder uit te geven. Denk aan eten halen bij de supermarkt, openbaar vervoer gebruiken of in hostels slapen.

Het is mogelijk om tijdens deze tijden te reizen. Is het anders? Ja, het is zeker anders, maar het heeft ook absoluut zijn schoonheid. Het is behoorlijk uniek en wij zijn zo blij en dankbaar dat we het hebben doorgezet. Adventure of a lifetime!

Wil je de reis van Ana en Raymond verder volgen? Bekijk eens hun blog Whenyoufinallygetthere. En mocht je nog meer reisinspiratie willen, volg Reismeis.nl op Instagram!

Geef een reactie