Tips voor jouw stedentrip naar New York!

New York, Yes, it’s the city that never sleeps! New York is een wereldstad waar werkelijk iedereen zich kan vermaken. Bezoek het drukke Times Square, kijk je ogen uit op het Empire State Building of schaats in de winter op één van de mooiste schaatsbanen ter wereld in Central Park! Zelf bracht ik vier keer een bezoek aan New York en daarom geef ik je graag tips voor jouw bezoek aan deze absolute wereldstad!

Central Park
Central Park
Central Park

Of het nou zomer is en het zonnetje schijnt, of het is winter en het sneeuwt… een bezoek aan Central Park is een absolute aanrader voor elk seizoen! Het park is enorm groot en het telt maar liefst 35 miljoen bezoekers per jaar. Je kunt veel doen in Central Park. Ik noem een aantal dingen, maar voor meer informatie kun je de website van het Central Park hier bekijken. Midden in het park vindt je Bethesda Terrace, het hart van het park. Je vindt hier vaak vele straatmuzikanten die prachtig kunnen spelen. Midden op het plein staat de Bethesda fontein, één van de bekendste fonteinen ter wereld. Je vindt dit plein ter hoogte van 72nd Street. Daarnaast is het interessant om langs Strawberry Fields te wandelen. Bij Strawberry Fields leggen tientallen fans dagelijks bloemen ter nagedachtenis aan John Lennon. In 1980 werd hij doodgeschoten voor zijn appartement vlakbij Central Park en als symbool voor vrede is Strawberry Fields ontworpen op een plek waar hij graag kwam. Naast de vele dingen die er te zien zijn in het park, worden er ook tal van activiteiten georganiseerd. Er worden in de zomermaanden zelfs gratis concerten gegeven! Zo heb ik de The Black Eyed Peas zien optreden. De concerten zijn heel vroeg in de ochtend. Hier de link naar de agenda van alle concerten die plaatsvinden in het Central Park. Wanneer je New York in de wintermaanden bezoekt, is het erg leuk om te gaan schaatsen in Central Park op één van de mooiste schaatsbanen ter wereld! Van eind oktober t/m maart zijn er twee schaatsbanen te vinden in Central Park, de Wollman Rink is voor recreatief gebruik en deze vindt je op 59th Street & 6th Av.

New York Central Park
Central Park Winter

Empire state building

Het Empire state building is één van de meest beroemde gebouwen ter wereld, het was van 1931 tot 1972 het hoogste gebouw ter wereld en het is een MUST SEE voor iedereen die New York bezoekt! Het Empire state wordt jaarlijks door meer dan 3,5 miljoen mensen bezocht. Wanneer je een bezoek wil brengen aan het Empire State Building is het aan te raden hem in de avond te bezoeken voor een zonsondergang met een prachtig 360 graden uitzicht en als de zon onder is kijk je uit op een stad vol lichtjes! Wanneer je je kaartjes van te voren online besteld scheelt je dit een wachtrij. Het is dagelijks open van 8:00 tot 2:00 en bevindt zich op loopafstand van Times Square. Hier vindt je de officiële website voor meer informatie.

empirestate
Empire State Building
Macy’s

Ben je een shopliefhebber? Ga tijdens jouw trip naar New York dan langs Macy’s! Macy’s is het grootste warenhuis van New York, het telt elf verdiepingen en heeft bijna alles wat je zoekt. Vooral rond de feestdagen is het helemaal aangekleed met kerstdecoratie. Wil je 10% korting? Als toerist heb je recht op een Macy’s Visitor Savings Pass, met deze pas krijg je 10% korting op veel artikelen uit de winkel. Je kunt hem gratis afhalen bij vertoon van je paspoort bij het ‘Visitor’s Center’ in het gebouw.

Het Vrijheidsbeeld

Het Vrijheidsbeeld, ‘Statue of Liberty’, was een cadeau van de Franse regering ter ere van het eeuwfeest van de onafhankelijkheidsverklaring en als teken van vriendschap. Het is in 1886 ingehuldigd en staat sinds 1984 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Het vrijheidsbeeld staat op Liberty Island. Je koopt een kaartje voor de Ferry die naar Liberty Island vaart. Daarnaast vaart dezelfde ferry ook naar Ellis Island. Ellis Island is het eiland waarop tussen 1892 en 1954 zo’n 12 miljoen immigranten binnen kwamen in de haven van New York. Ze moesten onder andere een medische keuring ondergaan voordat ze de Verenigde Staten werden toegelaten. Zie hier de officiële website voor tickets voor jouw bezoek aan het Staten Island. Wanneer je niet persé het eiland zelf wil bezoeken waar het Vrijheidsbeeld op staat, kun je ook voor een gratis alternatief kiezen en een tochtje met de Staten Island Ferry gaan. Deze veerboot vertrekt vanaf het meest zuidelijke puntje van Manhattan, naast Battery Park en stopt dus niet op de eilanden, maar vaart er wel langs!

vrijheidsbeeld
Leuke hotspots

Rooftop bar 230 Fifth is ook zeker een aanrader! Je gaat met de lift naar de bovenste verdieping die je brengt naar een lounge die al een geweldig uitzicht heeft over Manhattan. Als je met de trap naar boven gaat, kom je op de Rooftop Garden, hier kijk je je ogen uit! Onder andere het Empire State Building is goed te zien en als het helder weer is zelfs het Vrijheidsbeeld! Er hangt een hele fijne sfeer en je kunt er voor een normale prijs lekker lunchen, borrelen en dineren. Houdt er alleen wel rekening mee dat het ’s avonds erg druk kan zijn om binnen te komen.

Voor een leuke hotspot aan de westoever van de Hudson moet je zijn bij The Frying Pan. Het is een hele leuke plek waar niet veel toeristen te vinden zijn en waar je leuk kan lunchen, borrelen of dineren aan de Hudson. Daarnaast organiseren ze leuke dingen met bijvoorbeeld livemuziek. Zie hier hun Facebook pagina waar je een goede indruk krijgt van de sfeer.

Brooklyn boardwalk

Een trip naar New York is niet compleet zonder een wandeling over de beroemdste brug van de stad, de Brooklyn Bridge. Je kunt starten op de Brooklyn boardwalk voor een fantastische skyline van de stad en vervolgens met zonsondergang met de brug terug naar Manhattan lopen.

brooklyn bridge
Brooklyn Bridge

Vervoer & Accommodatie

Uiteraard hoef je in New York nooit te zoeken naar een taxi. Als je een taxi neemt, kies dan altijd voor een yellow cab. Town cars willen je soms nog wel eens oplichten. Maar voor een goedkoper en prima alternatief kun je in New York goed rondreizen met de metro. De metrolijnen van New York zijn ontzettend goed geregeld en je kunt een metropas voor enkele dagen kopen bij de ingang van de metro. Je kunt bijvoorbeeld een kaart voor 3 of 7 dagen kopen en dit scheelt je veel de kosten. Daarnaast is de metro vaak sneller dan de taxi en/of de bus. Er zijn Hop on Hop off bussen in de stad waar je ook een pas voor kunt kopen en die je langs de bezienswaardigheden rijden. Er zijn verschillende passen te koop. Daarnaast kun je ook de New York Pass kopen, die je toegang geeft tot de meeste attracties in de stad en waar je tevens gebruik kunt maken van de Hop on Hop off bussen. De pas maakt jouw bezoek voordeliger als je sowieso al van plan was deze attracties te bezoeken. Zie hier de site van de New York Pass voor meer informatie.

Reken er op dat je verblijf in New York absoluut niet goedkoop zal zijn. Je kunt uiteraard een kijkje nemen op Airbnb, maar toch is dit soms duurder dan een hotel. Voor een bezoek aan de stad kun je ook prima een accommodatie zoeken in Queens of Brooklyn, je bent met de metro in no time midden in hartje Manhattan. Dit scheelt dan toch weer in de kosten.

Nog wat tips voor jouw bezoek aan New York:

Hieronder vindt je nog meer tips die ik hierboven niet heb beschreven, maar die allemaal gratis én een aanrader zijn voor jouw bezoek aan New York:

 • Bezoek de 9/11 Memorial en het nieuwe One World Trade Center
 • Breng een bezoek aan Times Square
 • Breng een bezoek aan Little Italy en China Town om andere culturen op te snuiven in de stad
 • Bezoek het centraal station, het Grand Central Terminal, je kijkt hier je ogen uit
 • Breng een bezoek aan Wall Street, het centrum van New Yorks financiële district. Door de hoge gebouwen kan de zon nauwelijks in de straten doordringen, de straten worden daarom ook wel de Canyons van New York genoemd
empirestate ny
Uitzicht vanuit het Empire State

Heb jij al eens een bezoek gebracht aan The Big Apple en heb je nog aanvullende tips? Of staat NY op jouw bucketlist? Laat gerust hieronder een reactie achter. Reismeis.nl is hier te volgen op Instagram.

2 Comments

  • reismeis

   10 september 2017 at 18:00

   Beste Kim,
   Bedankt voor je reactie! New York is inderdaad altijd een goed idee voor een stedentrip en heeft heel veel te bieden. Qua overnachten zou ik je aanraden om airbnb en hotelsites te checken en dan is een accommodatie in Brooklyn of Queens een prima locatie en een stuk goedkoper. Met de metro sta je namelijk zo midden in hartje Manhattan. Ik hoor graag waar je uiteindelijk bent gaan overnachten. Veel plezier alvast! Groetjes Malou, reismeis.

   Beantwoorden

Geef een reactie