• Home
  • /
  • Azië
  • /
  • De Malediven, een lokaal eiland bezoeken.

De Malediven, een lokaal eiland bezoeken.

Onze rondreis door Sri Lanka sloten wij af met een paar dagen relaxen op de Malediven. Hagelwitte zandstranden en helderblauwe zee. Een bezoek aan de Malediven staat voor veel mensen bekend om luxe en dure resorts, maar als je een bezoek brengt aan een lokaal eiland hoeft dit niet zo overdreven prijzig te zijn. Wij verbleven ruim vijf dagen op een heerlijk relaxt eiland en hebben hier heerlijk kunnen ontspannen. Een bezoek aan de Malediven, een absolute droombestemming!

Combinatie met Sri Lanka

Toen wij besloten een rondreis te maken door Sri Lanka, was dit de ultieme kans om een bezoek te brengen aan de Malediven. Beiden liggen namelijk in de Indische Oceaan en de Malediven is maar anderhalf uur vliegen vanaf Sri Lanka. Het archipel bestaat uit 1190 kleine eilandjes, 200 eilanden zijn bewoond en +/- 90 eilanden zijn toeristen resorts. De Malediven heeft prachtige hagelwitte stranden en azuurblauw water.

Een bezoek aan de Malediven staat voor veel mensen bekend om luxe en dure resorts, maar als je een bezoek brengt aan een lokaal eiland hoeft dit niet zo overdreven prijzig te zijn.

reismeis.nl

Lokaal eiland

Bij het zoeken naar een verblijf op de Malediven, kwamen we er al snel achter dat een verblijf op een resort erg duur is. Wij bezochten de Malediven in het hoogseizoen in december, waardoor de prijzen voor een resort bijna onbetaalbaar waren. Wij besloten een bezoek te brengen aan een lokaal eiland, Maafushi. Op deze manier waren de kosten voor de accommodatie betaalbaar en kregen we ook iets mee van de lokale cultuur. Maafushi behoort bij het Zuid-Male Atol. Het Zuid-Male Atol telt in totaal 30 eilanden, waarvan er drie bewoonde eilanden zijn en er 16 bestaan uit toeristen resorts. De drie bewoonde eilanden zijn Gulhi, Guraidhoo en Maafushi. Maafushi is het hoofdeiland en daarmee het grootste. Maar, vergis je niet, het eiland is klein en je loopt het in een paar minuten helemaal rond. Er rijden geen auto’s en hierdoor is het dus super relaxed!

Duiken op de Malediven

Tijdens ons bezoek aan Mafuushi hebben wij drie prachtige duiken gemaakt. Het Zuid-Male Atol is een uitstekende duikbestemming en behoort tot de beste ter wereld! De vele eilandjes zorgen ervoor dat de onderwaterwereld een grote speeltuin is vol met koraal en prachtige vissen. Onze eerste duik was bij prachtig koraal met vele gekleurde vissen. Met onze andere twee duiken doken wij dieper en was er meer stroming, waardoor er grotere vissen te zien waren (waaronder haaien en zeeschildpadden). Er zijn enkele duikscholen te vinden op het eiland, waardoor je de keuze hebt. Wij kozen voor Maafushi Dive en betaalden voor drie duiken $90 p.p.

Vervoer

Vanaf Sri Lanka vlogen wij met SriLankan Airlines in zo’n anderhalf uur naar de Malediven toe. Wij boekten een enkeltje voor €150 en vlogen vanaf de Malediven direct terug naar Düsseldorf, waardoor we niet meer terug naar Sri Lanka hoefden. (Wij vlogen op Düsseldorf omdat die zo’n €300 p.p. scheelden met onze vliegtickets naar Sri Lanka)
Het vliegveld is een eiland op zich, dus je neemt vanaf het vliegveld allereerst de veerpont naar het hoofdeiland Male. Deze vertrekt zo’n beetje elke tien minuten en kost $2. Je vaart in tien minuten naar het hoofdeiland toe. Om op het lokale eiland Maafushi te komen, neem je vervolgens de ferry vanaf Male. Op Male namen wij een taxi naar de haven, vanaf daar vertrok de ferry naar Maafushi voor $5 en dit duurde ongeveer 1,5 uur. Er vaart op vrijdag géén ferry naar Maafushi. Op maandag, woensdag en zaterdag om 15u in de middag, op de andere dagen vaart hij twee maal per dag om 10u in de ochtend en 15u in de middag. Als je je vliegticket naar de Malediven boekt, let dan op de vlieg- en aankomsttijden op de Malediven. Om naar Maafushi te komen is een speedboot uiteraard ook mogelijk, maar kost al snel meer dan $100. Dit is enkel fijn als je de kosten kan delen met anderen. Daarnaast biedt iCom Tours verschillende mogelijkheden aan voor vervoer van en naar het eiland Maafushi. Op de terugweg namen wij deze speedboot en zo waren wij in 30/45 min op het vliegveld voor $25 p.p. Je kunt voor je bezoek uiteraard contact met hen opnemen om te kijken wat de mogelijkheden zijn voor vervoer vanaf jouw aankomst in de Malediven.

Islamitisch land

De Malediven is een streng islamitisch land, wat inhoudt dat er onder andere geen alcohol en varkensvlees te verkrijgen is. Een alcohol verbod geldt enkel voor de lokale eilanden, want op de toeristische resorts wordt er wel alcohol geschonken. Reken er dus op dat een verblijf op een lokaal eiland niet gecombineerd kan worden met een biertje of cocktail op het strand. Echter zijn er diverse tours te boeken om een dag een bezoek te brengen op één van de resorts, waar je dus wel alcohol kan nuttigen. Maar voor als je niet zonder kunt, ligt er een boot voor de kust, de ‘floating bar’, waar je gratis naartoe kan worden gebracht en waar je alcohol mag drinken. Het eiland heeft een ‘bikini beach’, waar je als vrouw in bikini mag zwemmen. Dit is verboden op de rest van het eiland. Het eiland loop je in vijftien minuten helemaal rond, dus je hoeft voor een verblijf zeker niet te letten op de locatie, je zit altijd dichtbij.

Beste reistijd

De beste periode om een bezoek te brengen aan de Malediven is in het droge seizoen dat van december tot april duurt. Echter waren wij er zelf eind december en hebben we ook enkele dagen regen gehad, dus het weer is niet helemaal te voorspellen. Na het natte seizoen (van april tot augustus) komen er in oktober hevige winden voor, dat de overgang inzet tussen het natte en droge seizoen.

Wij hebben méér dan genoten van ons verblijf op de Malediven. Voor meer informatie over een reiscombinatie met Sri Lanka lees je hier mijn blog over een rondreis door Sri Lanka. Ben je ook van plan om deze droombestemming werkelijkheid te laten worden? Of ben je al geweest, deel dan hieronder jouw ervaring!

2 Comments

Geef een reactie