Appelscha

Kamperen in Appelscha 

Ben je fan van kamperen en zoek je een mooie omgeving om dit te doen? Zie jij jezelf al zitten met een hapje en drankje in de avondzon voor de tent of caravan? Dan kun je Appelscha zeker op je kampeerlijstje noteren. Appelscha is een sfeervol dorpje in de gemeente Zuid-Oost Friesland, tussen Friesland en Drenthe gelegen. De omgeving van Appelscha bestaat uit een gigantisch natuurgebied welke in 2007 zelfs is uitgeroepen tot het mooiste plekje van Nederland! 

Drents-Friese Wold

Het Nationaal Park Drents-Friese Wold is een enorm natuurgebied van ruim 6100 hectare dichtbegroeide bos, uitgestrekte heide en indrukwekkende zandverstuivingen. Het behoort tot de belangrijkste en mooiste natuurgebieden van Europa. Je kunt hier wandelen, fietsen en de sportieveling kan hier zelfs mountainbiken. En voor een indrukwekkend uitzicht over dit prachtige begroeide gebied, kun je de Bosbergtoren bezoeken. De Bosbergtoren is een uitkijktoren van maar liefst 33 meter hoog en het ontwerp is geïnspireerd op een dennenstam. Je hebt een prachtig uitzicht over het Nationaal Park het Drents-Friese Wold! De toren is voor iedereen toegankelijk omdat er een lift aanwezig is en je betaald €2 entree.  

Bosbergtoren

Hunebed D52 

Ik wist mij niet meer te herinneren dat ik ooit een Hunebed gezien had, dus dit mocht niet ontbreken aan ons kampeerweekend in Appelscha. Hunebedden deden dienst als grafkelders. We reden naar Hunebed D52 toe, omdat dit vanaf Appelscha maar ongeveer 10 minuten met de auto is. Dit hunebed heeft veel restauratie ondergaan. Het hunebed is zo’n 14,5 meter lang en zo’n 4,5 meter breed, sommige keien zouden zelfs 20 ton wegen. Als je dit ziet kun je alleen maar bewondering hebben voor onze prehistorische voorvaderen.  

Hunebed

Suppen in Appelscha

Tijdens ons kampeerweekend was het ons idee om te gaan Suppen, oftewel, Stand Up Padling. Je staat op een board en met een peddel in je hand kun je staand van de natuur om je heen genieten. In Ravenswoud kun je een vaste route peddelen, dwars door de mooie natuur heen. Mocht je deze activiteit willen doen, dan kun je een sup huren bij De Jongens van Outdoor.

Kamperen Appelscha

We kozen voor  Boscamping Appelscha en hebben genoten van het kamperen. Het is een redelijk kleine camping met zo’n 65 kampeerplaatsen en luxe sanitair voorzieningen. Bij het sanitair is gratis warm water en geen gedoe met muntjes of geld, dus er zit geen tijdlimiet op het douchen 😊  

Tijdens ons kampeerweekend gingen we op stap met een tent, klapstoeltjes en de koelbox vol met koud bier en hapjes voor de eerste avond. Om lekker te koken op de tweede avond, had ik mijn nieuwe kookstel van Campingaz meegenomen. Een licht plat kookstel, waar genoeg ruimte was om lekker op te koken. Geen gedoe met maar één pitje en dat is toch wel erg fijn. Met een heerlijke pasta als resultaat! 

Kamperen Appelscha

Zelf hou ik het voorlopig bij een weekend kamperen maar wie weet wat voor kampeeravonturen ik nog tegemoet ga. Kijk gerust op mijn Instagram pagina en volg mijn reisavonturen dichtbij huis! Ben jij fan van kamperen?

Geef een reactie