Friesland

Glamping in Friesland

Ken jij de term Glamping al? Het is eigenlijk een luxe vorm van kamperen! Je bent lekker in de natuur, maar wel met de luxe zoals een goed matras en een koffiezetapparaat 🙂 Wij hebben genoten van een Glamping in Friesland. Een rijke provincie om te genieten van de natuur, het waterleven en de leuke dorpjes. In dit artikel vertel ik je er meer over!

Friesland

Volgens vele mensen één van de mooiste provincies van Nederland. Het is een provincie die jaarlijks door veel toeristen wordt bezocht, maar toch kom je hier voor de natuur, de ruimte en de rust. De grote provincie kent een grote afwisseling in landschappen. De Waddeneilanden, de bossen, de Noordelijke Friese Wouden, de mooie kust aan het IJsselmeer en de talloze Friese Meren! In Friesland kan alles: wandelen, winkelen, fietsen, varen, zeilen, zwemmen, schaatsen, terrasjes pakken en ga zo maar door. Wij hebben heerlijk gevaren op het Friese meer De Fluessen in een gehuurde sloep en hebben hier enorm van genoten! 

Elfsteden van Friesland

Friesland heeft leuke plaatsen om te bezoeken, zo bezochten wij een aantal steden van de Elfstedentocht. Eerst bezochten we het leuke Balk, met gezellige terrasjes, winkeltjes en passerende bootjes is Balk een levendig dorpje. We hadden niet veel tijd en daarom huurden we een scooter, bij Oppaed. We reden met de scooter langs verschillende leuke dorpjes en het IJsselmeer. Zo bezochten we Hindeloopen, een heel leuk levendig dorpje aan een haven. Dit pittoreske dorpje heeft huizen met prachtige versierde gevels, houten bruggetjes over slootjes, een dijk vol schaapjes en is gelegen aan het IJsselmeer. Hier hebben we een lekker koud drankje gedaan aan de gezellige haven! Hierna reden we langs het IJsselmeer door naar Stavoren. Ook alweer zo’n mooi dorpje van de Friese Elfsteden. We hebben genoten van onze route door het mooie Friesland. Volgende keer op de fiets 😊

Glamping Friesland

Wij mochten een lang weekend in een mooie Belltent van REBL Outdoor slapen. Zij hebben vijf glamping tenten op een veldje, deze tenten zijn gelegen op een rustige kleine camping in Friesland. Het is gelegen aan de Fluessen, het grootste meer van Friesland. Bij deze vijf tenten staat een tuinkas waar je je eten en drinken lekker koud kunt zetten in de koelkast en je andere keukenbenodigdheden hebt. Bij elke tent staat een BBQ en kun je daarnaast een lekker vuurtje maken. Ze hebben ook supboarden liggen die je kunt gebruiken of neem in de ochtend een heerlijke duik in het water. Wat wil je nog meer? Kijk voor alle informatie op de website van REBL Outdoor.

Glamping Friesland

Wil je meer zien van deze tenten? Kijk dan hier mijn filmpje. Ben jij al eens in Friesland geweest? Laat hieronder jouw reactie of een andere leuke tip achter, want wij gaan namelijk zeker nog eens terug! 🙂

3 Comments

Geef een reactie