pulau weh diving

Pulau Weh in het noorden van Sumatra

Pulau Weh is een eiland wat helemaal ten noorden van Sumatra gelegen is. Dit eiland is een ideale bestemming om jouw reis door Sumatra te starten of te eindigen, om te relaxen en een plek om goed te kunnen snorkelen en/of te duiken! In dit artikel vertel ik je graag over dit fijne eiland!

Wat is er te doen?

Het is een ontzettend mooi groen eiland wat je goed kan verkennen, bijvoorbeeld op een scooter. Huur een scooter en in zo’n drie uur kun je het eiland rondrijden. Er zijn diverse plekjes om te stoppen waardoor je vaak langer onderweg bent. Een ritje naar de waterval is leuk, je kunt je scooter parkeren aan het einde van het pad. Vervolgens maak je een kleine wandeling van zo’n tien minuten door de jungle voordat je dit idyllische plekje bereikt! Ook een heerlijke plek om even af te koelen!

Pulau Weh Waterfall

Er is een mini vulkaan te vinden op het eiland. Een plek waar een deel van de jungle weggevaagd is en waar je de zwavel goed kunt ruiken.

vulcano Pulau Weh

Snorkelen en duiken op Pulau Weh

Dit eiland heeft mooie snorkel- en duikplekken! Om te snorkelen kun je het beste richting het strand wat gelegen is bij Bixio cafe of Ibioh strand. Om te duiken zijn er diverse duikscholen op het eiland te vinden, de meeste zijn gelegen bij Gapang Beach en Ibioh Beach. Als je ergens anders verblijft op het eiland, regelt de duikschool vaak een pick-up. Zo werden wij opgehaald vanaf onze accommodatie, wat helemaal aan de andere kant van het eiland gelegen is. Je betaald bij de meeste duikscholen geen extra kosten voor deze pick-up.

dive pulau weh

Waar te verblijven?

In Pulau Weh heb je verschillende strandjes waar accommodaties gelegen zijn. Het eiland heeft maar enkele strandjes, dus niet iedere accommodatie ligt aan een strand. Het strand van Ohio is een van de levendige plekjes, waar iets verderop enkele accommodaties gelegen zijn. Dit is ook een plek waar je goed kunt snorkelen. Echter zijn dit vrij basic bungalows en hoef je van de accommodaties dus niet heel veel luxe te verwachten.

Iets verderop, op het strand bij Bixio cafe (die maar drie bungalows heeft om te verblijven), heb je een mooi strand en hier kun je ook erg mooi snorkelen! Het eten bij Bixio is trouwens een aanrader 😊! Hier zijn ook enkele andere accommodaties gelegen, zoals StonePark, die te boeken is via Airbnb.

Wij verbleven aan de andere kant van het eiland, bij Casa Nemo resort. Een mooie fijne plek aan een strandje met mooie bungalows en een kleine spa waar je een heerlijke massage kunt boeken. Het eten is alleen niet heel bijzonder hier, maar hiervoor kun je naar Freddie’s. Freddie’s is ook een accommodatie met een goede keuken die naast Casa Nemo gelegen is.

Tip: Boek je verblijf op tijd, omdat de leukste plekjes wat sneller volgeboekt kunnen zijn! Neem ook altijd even contact op met de accommodatie, de beschikbaarheid op internet is niet altijd kloppend.

casa nemo pulau weh

Hoe er te komen?

Het makkelijkste om op dit eiland te komen is te reizen via Banda Aceh. Hier is een vliegveld gelegen en kun je de fast ferry nemen, die je voor €5 in 45 minuten naar het eiland toe brengt. Banda Aceh is met het vliegtuig makkelijk bereikbaar vanaf Kuala Lumpur, maar ook via Medan.

Wil je meer lezen over Sumatra als bestemming? Lees dan ook eens dit artikel, waar ik meer vertel over Sumatra!

Raak je niet genoeg uitgelezen over het mooie eiland Pulau Weh? Bekijk dan eens het artikel van Reismonkey, ook zij reisden naar Pulau Weh en schreven hun ervaring op.

beach Pulau Weh

Ben je weleens op dit groene eiland van Sumatra geweest of ben je er van plan naartoe te gaan? Ik hoor graag je reactie!

2 Comments

Geef een reactie