• Home
  • /
  • India
  • /
  • De Gouden Driehoek van India, intens en mooi!
TajMahalromantisch

De Gouden Driehoek van India, intens en mooi!

Een intens en overweldigd land. Een land met het op één na grootste aantal inwoners ter wereld. Voor mij een land waar ik het gevoel had ‘echt’ op reis te zijn, waar ik in de hoofdstad New Delhi soms net het gevoel had alsof ik op een filmset stond. Er zijn veel drukke, vuile straten met het meest chaotische verkeer wat ik ooit heb gezien. Maar je vindt er ook prachtige gebouwen, verrukkelijk eten en mensen met kleurrijke kleding. En niet te vergeten, één van de zeven nieuwe wereldwonderen en een van de mooiste gebouwen ter wereld: De Taj Mahal! In dit artikel deel ik een deel van onze reisroute, die bestaat uit de gouden driehoek van India!

De gouden driehoek van India

India is een ontzettend groot land en als je dit land bezoekt, zal je keuzes moeten maken welke gebieden en steden je wilt bezoeken. Om een indruk te krijgen van India, kozen wij ervoor om de gouden driehoek in het noorden van India te bereizen. Deze bestaat uit de drukke stad Delhi, de stad Agra waar de Taj Mahal staat en de roze stad Jaipur.

India

Delhi

Delhi is een onwijs grote stad met echte contrasten, het is tegelijkertijd mooi en vies, arm en rijk en traditioneel en modern. Het is tevens een van de drukste steden ter wereld en dat zal je ook zeker niet ontgaan! De straten zijn vol met tientallen mensen, koeien, zwerfhonden, vuil en stank. En dan de drukkende warmte niet vergeten. Maar je treft er ook prachtige gebouwen. Een bezoek aan Delhi zal je niet snel vergeten.

Wat te doen in Delhi
Bezoek de Sikh tempel

We bezochten de Sikh tempel, Gurudwara Bangla Sahib , een bijzondere plek waar zo’n 30.000 mensen dagelijks gratis voedsel krijgen aangeboden. Je treft hier arme tot rijke mensen, met elke geloofsovertuiging. We kregen een rondleiding van een vriendelijke man die ons vertelde over deze enorme tempel en de overtuigingen van het Sikh geloof. Eén God, gelijkheid, rechtvaardigheid en vrijheid voor iedereen. Het Sikh geloof accepteert het bestaan van alle geloven en tolereert geen bevooroordeling of onderdrukking. Iedereen is gelijk en wat je verdiend wordt gedeeld met anderen. Wat een bijzondere tempel was dit om te bezoeken! We keken vol verwondering onze ogen uit. We namen een kijkje in de keuken en na drie keer ‘nee’ gezegd te hebben, werd ons alsnog wat te eten voorgeschoteld. Tja, dan zeg je geen nee meer. Ik vond het bezoek aan deze tempel een van de meest indrukwekkende dingen om gedaan te hebben in Delhi!Sikhtempel

Sikh Tempel Gurudwara Bangla Sahib
Bezoek Akshardham

Akshardham is een van de grootste hindoe tempels ter wereld. Het is een prachtig complex waar je je ogen uitkijkt. Akshardham betekent ‘het huis van de allerhoogste god’. De tempel is gebouwd met roze stenen en wit marmer, wat staat voor vrede en puurheid. Het is een enorm grote tempel wat opende in 2005. Wij bezochten de tempel rond de zonsondergang, er is namelijk elke avond een lichtshow te zien wat ons maar 80 roepie kostte. De tempel zelf is gratis te bezoeken en is enkel op de maandag gesloten.

Tip: Neem enkel een klein tasje mee met wat geld. Je mag hier namelijk geen grote tas, camera, mobiel of andere fotoapparatuur mee naar binnen nemen! Je kunt deze spullen achter laten in een kluisje bij de ingang, maar dan zal je wel eerst in een lange rij moeten staan en je spullen hier achter moeten laten. 
Het Rode Fort

Het rode fort is een ommuurd paleis dat in 1648 is gebouwd door een keizer van het Indiase Mogolrijk, Shah Jahan. Shah Jahan heeft ook de Taj Mahal laten bouwen. Het Rode Fort maakt deel uit van de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Het bestaat uit een enorme oppervlakte van meer dan twee kilometer en is omringd door rood zandsteen en een gracht. Het fort is elke dag open, behalve op de maandag. Trek er gerust twee uur voor uit om dit Fort te bezoeken! Elke avond is er ook een licht- en geluidsshow waarmee de geschiedenis van India en de Mogols wordt uitgebeeld.

RodeFort

Delhi is een onwijs grote stad met echte contrasten, het is tegelijkertijd mooi en vies, arm en rijk en traditioneel en modern.

Reismeis.nl

Agra

Agra is de stad met de beroemde Taj Mahal, één van de mooiste gebouwen die ik ooit gezien heb! De Taj Mahal is een prachtig groot marmeren gebouw, gebouwd door de vijfde heerser van het Mogolrijk, Shah Jahan. Hij liet het bouwen als grafmonument voor zijn vrouw die in 1631 was overleden, een gebouw dat zo mooi was dat niemand haar ooit zou vergeten. En dat is gelukt.. de Taj Mahal is één van de meest herkenbare gebouwen ter wereld en is in 2007 verkozen tot een van de zeven nieuwe wereldwonderen. Het is het symbool van oneindige liefde.

TajMahal

3 tips voor een bezoek aan de Taj Mahal

Ga in de vroege ochtend
Wij bezochten de Taj Mahal in de vroege morgen na openingstijd. Naast dat er dan minder bezoekers dan overdag zijn, krijgt de Taj Mahal ook een mooier licht door de zon die opkomt. Wij boekten dan ook een hostel die op loopafstand van de ingang gelegen lag. Er zijn drie ingangen, de South Gate opent pas later in de ochtend. Let er dus op dat je via de West of de East Gate binnenkomt.

Koop online je tickets
Door online tickets aan te schaffen, kun je de eerste rij al doorlopen. Officiele tickets zijn alleen te koop via deze website van het Ministery of culture van India. Neem wel je paspoort mee, hier kan naar gevraagd worden. De Taj Mahal is op vrijdag gesloten.

Neem alleen de nodige dingen mee!
Veel dingen zijn niet toegestaan om mee te nemen, zoals voedingswaren en papier. Je tas wordt bij binnenkomst gecontroleerd en je kan veel tijd verliezen als je dingen bij je hebt die niet zijn toegestaan.

TajMahal

Bezoek Jaipur

Jaipur is een stad in de staat Rajasthan. De stad wordt ook wel de ‘roze stad’ genoemd, omdat het bekend staat om de vele roze kleurige gebouwen. Het is een erg drukke en grote stad, met chaotische straten en kleurrijke bazaars. Er zijn mooie bezienswaardigheden te vinden, maar deze liggen wel behoorlijk uit elkaar. Om deze reden bezochten wij enkele bezienswaardigheden met een riksja (tuktuk), een makkelijke manier om in een dag veel te kunnen zien. 🙂

Fort Ajmer

Wordt ook wel het Amber Fort genoemd. Het is net buiten Jaipur, een prachtig kleurrijk fort die ik zeker zou aanraden om te bezoeken! Het is niet voor niets één van de meest toeristische plekken in India. Het werd gebouwd in 1952 en diende als verblijfplaats van de keizers in Ajmer, dit was de hoofdstad van het Mogolrijk. Vanuit het Fort heb je een prachtig uitzicht, maar ook van binnen is het heel mooi en kleurrijk!

AmberFort

Hawa Mahal

Dit gebouw wordt ook wel het paleis der Winden genoemd. Het is een gebouw dat werd gebouwd in 1799 met allemaal kleine ramen. Het is eigenlijk niet heel veel maar een indrukwekkend gevel vol met ramen. Deze ramen dienden in deze jaren voor vrouwen die zo de straat op konden kijken zonder zelf gezien te worden. 
HawaMahal

Panna Meena ka Kund

Vlakbij het Amber Fort tref je deze bijzondere waterput aan, waarvan de trappen voor een spel van lijnen zorgen. Vroeger diende deze putten als primaire bron van drinkwater en het is zo ontworpen dat je het water kan bereiken op elk waterniveau. Daarnaast diende het ook als ontmoetingsplek voor vrouwen. Er zijn er meerdere te vinden in Rajasthan, echter is deze vlakbij het Amber Fort. Leuk om hier even te stoppen voor het maken van foto’s.

PannaMeenaKund

Tip; bij het maken van foto’s wordt je weg van de trappen gestuurd door iemand die daar de wacht houdt, maar ik heb na mijn bezoek begrepen dat als je deze persoon een kleine tip geeft je dan wel foto’s zou mogen maken.
City Palace

Het paleis is gebouwd in 1729 en tot op de dag van vandaag woont hier de voormalige koninklijke familie. Om deze reden kun je maar een gedeelte van het paleis bezoeken, waarvan er een gedeelte bestaat uit een kunstgalerie en een museum met oude Indiase wapens. Wij sloegen een bezoek aan dit paleis over in verband met tijdsgebrek, maar waren voldaan van alle indrukken van de andere bezienswaardigheden.

In Jaipur sliepen wij in een erg leuk hotel, hotel Pearl Palace. We hadden een erg mooie, bijzondere kamer en deze was groot en schoon. Daarnaast was er op het dakterras een heel gezellig restaurant te vinden met live muziek. Een drukke, gezellige plek. Als je op nog op zoek bent naar een erg leuk hotel of restaurant tijdens jouw bezoek aan Jaipur, kijk dan eens zeker naar deze optie!

Wilde tijgers in India

Vanuit Jaipur reis je gemakkelijk met de trein door naar Sawai Modhapur. Dit is de plaats waar het Ranthambore National Park gelegen is. En dit is ook de plek waar je in India de meeste kans hebt op het spotten van een tijger! Lees alles over tijgers spotten in mijn artikel ‘Tijgers spotten op een safari in India’.
TijgerIndia

Vervoer in India

In de steden maakten we voor korte stukjes veel gebruik de tuktuks (worden hier Ritska’s genoemd) en daarnaast namen we voor sommige ritjes in Delhi de metro. Vraag je hotel naar de gebruikelijke prijs voor een ritje zodat je weet dat je niet teveel zal betalen. En spreek een prijs van te voren af. Voor langere ritjes in de stad kun je gemakkelijk gebruik van Uber. Uber wordt heel veel gebruikt in India en is een veilige manier voor het nemen van een taxi. Als je met Uber reist heb je een airco,  wordende ritten geregistreerd en vaak is het nog een stuk goedkoper dan een tuktuk!

Reizen met de trein

Voor lange afstanden raad ik je zeker de trein aan! Reizen met de trein is heel goed te doen in India en brengt je makkelijk van A naar B. Daarnaast krijg je door het reizen met de trein het ‘echte India’ mee en maak je gemakkelijk een praatje met een local in de trein.
TreinIndia

Mocht reizen naar India jou tegenhouden omdat je twijfelt over de veiligheid en wil je meer informatie hierover? Dennis en Rita van Fulltimetravels gingen naar India en schreven een blog over de veiligheid voor reizen naar India.

13 Comments

Geef een reactie