Gent

Gent, een leuk weekendje weg om de hoek!

Ben je op zoek naar een leuke bestemming voor een weekendje weg, maar geen zin om ver te reizen? Denk dan eens aan een weekendje Gent. Gent is namelijk één van mijn favoriete steden in België! Het is een gezellige en sfeervolle stad, met vele bars, restaurantjes en prachtige authentieke gebouwen. Daarnaast is in het stadscentrum alles op loopafstand. Gent is misschien iets minder bekend dan andere Belgische steden, maar heeft net zoveel, of misschien zelfs wel meer te bieden!

Stedentrip naar Gent

De stad Gent is één van mijn favoriete steden in België. Gent ligt net voorbij Antwerpen, vanuit Nederland is het dus niet zo ver reizen voor een stedentrip. De stad is kleiner en gemoedelijker dan Antwerpen, maar groter en meer stads dan Brugge. Gent is makkelijk te bereizen met de auto of met de trein. Er zijn vele gezellige cafés, restaurants en terrassen. Zowel in de zomer als in de winter is het een fijne stad met veel gezelligheid. Er zijn bezienswaardigheden die het bezoeken waard zijn, maar ook als shopaholic kom je er niets tekort.

Bezoek het kasteel Gravensteen

Het Gravensteen in Gent is de enige overgebleven middeleeuws burcht in Vlaanderen. Een indrukwekkend kasteel wat heel mooi intact is gebleven. Je kunt tegen betaling het kasteel van binnen bekijken. Sinds de wereldtentoonstelling van 1913 worden in het kasteel ook heel wat culturele activiteiten, evenementen en feesten gehouden.

Gravensteen Gent
Stadsrondvaart

Op zoek naar een leuke manier om meer te weten te komen over de historie van Gent? Maak dan een rondvaart met een rondvaartboot die elke 20 minuten vertrekt. Voor slecht weer hebben ze een overdekte mogelijkheid. Je krijgt op deze manier nieuwe en boeiende informatie mee over Gent en ziet de stad weer op een andere wijze.

Drie mooie torens in de binnenstad

Midden in het stadscentrum vind je drie hoge torens naast elkaar. De eerste in de rij is de Sint Niklaas kerk. De middelste is het Belfort, een 95 meter hoge toren. Sinds 1936 is het Belfort beschermd als monument. Het Belfort van Gent staat sinds 1999 op de werelderfgoedlijst van Unesco. In het Belfort bevindt zich een beiaard van 54 klokken, met een totaalgewicht van ongeveer 30 ton. De toren staat ook wel bekend om de onafhankelijkheid van de stad. Bovenop de torenspits staat een draak, deze staat symbool voor het bewaken van de stad. Tegen betaling kun je de 366 trappen beklimmen voor een mooi uitzicht over de stad.

De laatste in de rij is de Sint-Baafskathedraal. Het is heel indrukwekkend om in deze kathedraal rond te lopen en er is daarnaast veel kunst te vinden. In een apart gedeelte in de kathedraal kun je het kunstwerk van Hubert en Jan van Eyck uit 1432 aanschouwen, ‘De aanbidding van het Lam Gods’.

Overnachten bij Great Gent

Tijdens ons laatste bezoek aan Gent sliepen we in het waanzinnige monumentale hoekpand van Great Gent. Deze unieke plek bevindt zich in de bruisende binnenstad, maar wel in een rustige zijstraat. Het pand is ingericht door de interieurarchitect Greetje en dat zij verstand heeft van details en kunst is direct bij binnenkomst duidelijk. De inrichting is stijlvol, modern en knus tegelijk. De kamers hebben elk hun eigen karakter en kleuren en zijn voorzien van mooie design meubels- en accessoires. Ook beschikt Great Gent over een dakterras, vanaf daar heb je een wijds uitzicht over de stad. Het was een feestje om hier te mogen verblijven!

CityCard Gent

Ben je van plan om je bezoek aan Gent te combineren met een bezoek aan meerdere musea en monumenten? Dan is misschien een CityCard Gent iets voor jou. Met deze CityCard kun je gratis een bezoek brengen aan meerdere bezienswaardigheden en musea en tevens gratis gebruik maken van het openbaar vervoer en een boottocht. De kaart is verkrijgbaar voor 48u en voor 72u. Lees hier alle informatie over de CityCard Gent.

Gentse feesten

Een topevenement in Gent zijn de Gentse feesten. Het is een cultureel volksfeest dat stamt uit de negentiende eeuw en duurt maar liefst tien dagen. Er komen nationale en internationale artiesten, er zijn tientallen optredens, theater, tentoonstellingen en een kermis en de stad bruist op en top. Lees hier meer over de Gentse feesten.

Gent in de winter, de Gentse Winterfeesten

In de weken rondom kerst vind je in Gent de Gentse Winterfeesten. Een gezellige kerstmarkt, chalets, een reuzenrad, vele eet- en drinkgelegenheden en nog veel meer! Naast al deze gezelligheid is de gehele binnenstad mooi versierd met lichtjes. Een stedentrip naar Gent is zowel in de zomer als in de winterperiode een aanrader.

Gent België
Bourgondisch Gent

Je vindt in het stadscentrum een boel gezellige restaurants en bars. België staat bekend om zijn vele speciaal bieren en uiteraard kom je als bierliefhebber in Gent dus ook niets tekort. Wil je graag een biertje drinken in één van de bekendste kroegen van België? Ga dan naar de Trollekelder. Voor een gezellig hapje en drankje raad ik je als reisblogger het gezellige reizigerscafé Mosquitocoast aan en voor een goed kopje koffie kun je neerploffen bij Het Moment of Goya Coffee.

Typisch Gent

Zit je bezoek aan Gent er weer op en wil je nog iets meenemen uit de stad? Je kunt uiteraard voor chocolade of bier kiezen, maar in Gent kun je ook de originele Belgische snoepjes uit Oost Vlaanderen meenemen die veel weg hebben van een neus, oftewel Gentse neusjes. Ze heten ook wel Cuberdons. De klassieke hebben de smaak van Framboos, maar er zijn vele andere smaken te koop. Door de beperkte houdbaarheid worden ze niet geëxporteerd en zijn ze dus alleen in België verkrijgbaar.

Wil je meer sfeerbeelden zien uit Gent? Bezoek dan mijn Instagram Reismeis.nl en laat je inspireren.

Geef een reactie