Een ontspannen weekend weg in Wijchen!

Ken jij Wijchen toevallig al? Tot vorige week kende ik het niet. Het is gelegen in de provincie Gelderland, tegen Noord Brabant aan. Wijchen is de plek voor een ontspannen weekend, door zijn gezellige en levendige centrum en door de mooie natuur. En een heerlijke wellnessdag mag hier zeker niet ontbreken. In dit artikel leg ik je uit waarom ik zeker nog een keer terug ga naar Wijchen!

Centrum van Wijchen
Midden in het centrum ligt de Markt waar wekelijks op donderdag een markt wordt gehouden. Om dit plein heen liggen een aantal winkelstraten, waarvan een gedeelte van de winkels overdekt zijn en een open gedeelte. Naast verschillende bekende- en minder bekende winkels en een prachtig kasteel, zie je hier veel horeca. De terrassen waren heel gezellig en er is meer dan voldoende keus uit restaurants! Omdat wij niet konden kiezen, hebben wij het hoofdgerecht, nagerecht én een drankje bij drie verschillende restaurants genuttigd 🙂 Vanwege Covid-19 hebben twee cafe’s een groot terras gemaakt tussen het kasteel en het Sterrebosch. Een prachtig decor van vele tafeltjes, hoge tafels en een aantal loungebanken. Zowel overdag als in de avond een fijne sfeer!
Wijchen
De Haterste en Overasseltse Vennen
De Haterste en Overasseltse Vennen is een vennengebied die niet ver van Wijchen vandaan is. Het bestaat uit vennen, omliggend met heide- en bosgebied. Je kunt hier heerlijk fietsen of wandelen en genieten van de natuur. Wij gingen op zondagochtend een heerlijke wandeling maken en genoten van de prachtige paarse kleuren van de heide! Ieder seizoen zie je hier weer andere kleuren.
Vennen Nederland
Wellness
Wij gingen naar Wijchen omdat we op zoek waren naar een ontspannen weekend weg in Nederland. We kunnen enorm genieten van de sauna en in Wijchen ligt het prachtige wellness resort Berendonck. Een heerlijke dag, maar hoe lekker is het om hier dan ook een hotelovernachting bij te boeken en niet naar huis te moeten rijden? Wij hebben daarom overnacht bij Hotel Umberto, wat slechts vier minuten rijden is van sauna Berendonck. Verwacht van hotel Umberto geen ultra hip hotel, maar een hotel met een gezellig, knus restaurant met heerlijk eten en een goede prijs- kwaliteit verhouding. Zij bieden een Berendonck arrangement aan. Hierbij is een overnachting, een heerlijk en mooi verzorgd ontbijt en uiteraard de entree voor sauna Berendonck inbegrepen.
Hotel Wijchen
Kende jij Wijchen en de omgeving al? Of wil je meer lezen over andere plaatsen in Nederland die leuk zijn om te bezoeken? Kijk dan eens op deze pagina met tips voor vakantie in Nederland!

Geef een antwoord